На Запоріжжі чоловік побив поліцейського, а його брат вирішив «зам‘яти» справу

Мешканець Запорізької області у стані алкогольного сп’яніння завдав тілесних ушкоджень співробітнику поліції при виконанні, за що був затриманий. Згодом його молодший брат вирішив підкупити начальника слідчого відділення поліції, аби старший уникнув відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба ДВБ Нацполіції.

У січні цього року у місті Оріхів Запорізької області 44-річний чоловік напідпитку завдав тілесних ушкоджень поліцейському сектору реагування патрульної поліції Пологівського РВП.
Дебошира затримали та в поліції відкрилу справу за ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.

«Молодший брат чоловіка вирішив “відкупити” старшого від кримінальної відповідальності. Звернувся до начальника слідчого відділення поліції та запропонував їй 20 тисяч гривень хабаря»,–йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лейтенант поліції попередила особу про відповідальність за спробу підкупу і відразу рапортувала про корупційну пропозицію керівництву та до внутрішньої безпеки.

На передачі посадовцю поліції хабара – 12, 2 тисячі гривень та 100 доларів США – 40-річного чоловіка затримали правоохоронці.

Готується вручення йому підозри та клопотання на обрання запобіжного заходу.

За напад на поліцейського при виконанні фігурантові загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. А його молодшому братові за підкуп службової особи – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Залишити відповідь