На Закарпатті судитимуть поліцейських, які привласнювали пальне та заправляли власні авто, замість службових

ДБР завершило розслідування відносно учасників організованої злочинної групи, до складу якої входили начальник та заступник начальника одного з відділень Тячівського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області (Терпака Олега Васильовича та Данилича Івана Івановича), а також четверо поліцейський вказаного відділення поліції.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Слідством встановлено, що у період травня – жовтня 2019 року вказані поліцейські вносили до документів неправдиві відомості щодо обсягів спожитих паливно-мастильних матеріалів службового транспорту, після чого надлишкове пальне привласнювали шляхом заправки власних автомобілів.

В декларації начальника Дубівського відділення поліції, зазначено авто «Audi A6» 2001 року, яким він користується.

Зображення уявне

В декларації заступника начальника Дубівського ВП – «Volksvahen Tiguan» 2011 року випуску, «Volkswagen Polo» 2007 року випуску та «Audi A6» 2009 року випуску, усіма ними володіє його дружина. Вона працює державним реєстратором.

«Такими діями, Головному управлінню Нацполіції в Закарпатській області завдана матеріальна шкода у сумі близько 40 тис. грн»,–йдеться у повідомленні.

Члени організованої злочинної групи обвинувачуються у службовому підробленні та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Залишити відповідь