На Закарпатті молодика, який жбурляв каміння у двері відділку поліції, посадили на 3 роки

Виноградівський районний суд Закарпатської області покарав раніше судимого чоловіка за хуліганство.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посилання на вирок від 25 червня.

У квітні 2019 року відділення поліції №1 Берегівського відділу поліції отримало заяву, що брат у стані алкогольного сп’яніння вчиняє сімейне насильство.

Молодика доставили у райвідділок і після до складання адмінматеріалів роз’яснили, що він не затриманий, тому може йти до дому. Однак чоловік поводився зухвало, нецензурно лаявся, а потім шпурнув камінь у бік будівлі поліції, пошкодивши скло на дверях, і втік.

Із пояснень самого чоловіка він не мав при собі ні грошей, ні мобільного телефону, тому не міг поїхати додому. Він почав з цього приводу звертатися до працівника поліції, однак той у грубій формі йому відповів та бризнув в лице з балончика, що його дуже обурило. Будучи у стані сп’яніння та дуже збудженим та роздратованим діями поліції, взяв з вулиці камінь та кинув в бік райвідділу. Своїми діями хотів налякати поліцейських. Тому власну вину підсудний заперечував, а винними вважає співробітників поліції, які його умисно спровокували.

Поліцейський пояснив, що обвинувачений намагався пошкодити гофру з кабелями зв’язку. З метою недопущення пошкодження зв’язку у райвідділі, працівник застосував газовий балончик і викликав наряд. Чоловік перебіг вулицю і кинув у бік райвідділу камінь, а потім був затриманий.

На момент подій чоловік три місяці як звільнився із колонії, де відбув 2-річний строк за хуліганство і незаконний обіг наркотиків.

Суд взяв до уваги, як скоро після відбуття покарання обвинувачений скоїв новий злочин. 

Крім того, як зазначив прокурор у засіданні, чоловік діяв у стані алкогольного сп’яніння. Це вважається обтяжуючою обставиною. Але прокурор із невідомих причин не вписав це в обвинувальний акт. 

Суд не міг вийти за межі пред’явленого обвинувачення, якщо йдеться про обставину, що погіршує становище обвинуваченого. Але попри це визначив покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки

Залишити відповідь