На Волині поліцейський начальник перерахував тещі 800 тис. грн за фіктивний ремонт службових авто

Колишнього начальника одного з відділень Головного управління Національної поліції області підозрюють у заволодінні 800 тис грн. бюджетних коштів.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Слідство вважає, що у 2018 році посадовець складав та завіряв фіктивні документи про проведення суб’єктом господарювання сервісного технічного обслуговування та поточного ремонту службового автотранспорту, котрі фактично не здійснювалися, унаслідок чого  підприємиці (тещі чиновника) було безпідставно перераховано майже 800 тис грн бюджетних коштів, якими він і заволодів.

Як раніше повідомлялось, до відмивання грошей причетний ексначальник відділу забезпечення автотранспортом обласного управління Микола Пришко та його теща Софія Бабиляс.

Микола Пришко займав посаду начальника відділу забезпечення автотранспортом ГУ НП у Волинській області. Він звільнився у вересні 2018 р. Дружина експоліцейського Наталія Пришко працювала бухгалтером у ДП «Територіальне медичне об’єднання МВС по Волинській області», а син Олександр – теж працював в поліції дільничним. Він звільнився у квітні 2019 році.

Миколі Пришко оголосили підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання своїм службовим становищем,  вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Експосадовцю поліції загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Залишити відповідь