На водіїв “Toyota Prado”, які у Запоріжжі блокували колону автобусів з дітьми,відкрили кримінальну справу та повідомили про підозри

У червні під час супроводу колони автобусів з дітьми на трасі Н 30 Василівка-Бердянськ, водії автомобілів «Toyota Land Cruiser Prado», створюючи аварійну ситуацію , не надаючи переваги в русі транспортному засобу поліції та нехтуючи правилами дорожнього руху, блокували службовий автомобіль патрульної поліції «Toyota Prius”. У поліції відкрили кримінальні провадження відносно дій цих водії, провели у іх домоволодінні обшуки та повідомили про підозри.

Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції.

О 14.00 годині 23 червня два екіпажі Управління патрульної поліції у Запорізькій області на службових автомобілях «Шкода-Октавіа» та «Тайота Пріус» здійснювали супроводження організованої колони із 6 автобусів з дітьми у кількості майже 300 осіб, які поверталися з Бердянська до Запоріжжя.

На адміністративній ділянці Василівка-Бердянськ, у районі села Юр’ївка Приморського район, виникла необхідність блокування руху інших транспортних засобів, з метою забезпечення проходження колони з дітьми. Під час пропуску автобусів, два автомобілі «Тайота-Прадо» почали створювати аварійну ситуацію та блокувати колону.

«На зауваження патрульного екіпажу поліції звільнити рух колоні, водії позашляховиків з особливим нахабством почали підрізати службові автівку поліції, а потім з двох сторін заблокували її, при цьому нецензурно лаючись і ображаючи працівників поліції. Колона вимушена була зупинитися. Все це спостерігали не лише водії транспортних засобів, які рухалися трасою, а й маленькі пасажири автобусів із супроводжуючим персоналом. Діти не на жарт перелякалися і почали плакати.»,– зазначають у відомстві.

UPD: Сообщают,что полиция остановила нарушителей на прадике в Запорожье.Ред.: Рубрика «Импотенты и Пидо**сы»Ехала колона с детьми, возвращающимися из Бердянска. Два оленя на прадиках нарушая ПДД, подрезали сопровождающую колону полицию.Давайте сделаем их известными!Быть может их найдет Патрульна поліція Запорізької області .Напомним: п.14.6 ПДР України «Обгін заборонено» : є) колони транспортних засобів, позаду якої рухається транспортний засіб з увімкненим проблисковим маячком (крім оранжевого).Наш канал в Telegram: https://t.me/PCU_PoliceControlUkraine#патрульна_поліція

Gepostet von Police Control Ukraine am Sonntag, 23. Juni 2019

Патрульні інспектори, зважаючи на агресивну поведінку неадекватних водії позашляховиків та допустивши ймовірність наявності у них зброї, аби не ставити життя дітей під загрозу, прийняли рішення не загострювати конфлікт і продовжити супроводження колони до пункту призначення. Негайно доповіли про подію керівництву та найближчі наряди поліції. На в’їзді у Запоріжжя водіїв «Прадо» вже чекали, автомобілі зупинили.

При спілкуванні працівники поліції виявили ознаки сп’яніння в одного з чоловіків, про що було складено адміністративний протокол за ст.130 КУпАП.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ за фактом події слідчим управлінням ГУНП у Запорізькій області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ст.296 (Хуліганство) та ст.343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця) Кримінального кодексу України.

Виявилось, що за кермом «Тайота Прадо», з практично ідентичними номерними знаками, перебувало два рідних брати – 35-ти та 36-річний мешканці Дніпра, які вже потрапляли в поле зору правоохоронців. У ході кримінального провадження було допитано усіх учасників події, свідків та очевидців, вивчено відео з реєстраторів транспортних засобів та мобільних телефонів, проведено впізнання фігурантів поліцейськими. Отримано ухвали суду міста Запоріжжя на проведення обшуків за місцем мешкання зловмисників та у їхніх автомобілях.

Коли на квартири братів навідались працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі ГУНП у Запорізькій області, у супроводі бійців поліції особливого призначення, чоловіки не ризикнули проявляти своє нахабство і зневагу до правоохоронців.

Обом фігурантам наразі вручено підозри у скоєні злочину, передбаченого ч.2 ст.296, ч.1 ст.28 ч.1 ст.343 КК України та надано повістки до суду для обрання запобіжного заходу. Під час обшуків житлового приміщення та транспортних засобів було вилучено мисливську і холодну зброю.

За вчинене братам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років. За інформацією внутрішньої безпеки НПУ, підозрювані можуть мати корумповані зв’язки у правоохоронних органах та спробують знайти можливість уникнути відповідальності. Позиція керівництва Національної поліції України та особисто Голови Сергія Князєва непохитна: подібне – не припустиме у правовому суспільстві, ставить під загрозу безпеку людей та виконання норм закону і має бути безапеляційно покаране.

Залишити відповідь