На Тернопільщині судитимуть заступника керівника ГУНП та директора філії держпідприємства МВС, яка отримала від поліції майже 400 тис. грн на оновлення програмного забезпечення, але не надала послуг

На Тернопільщині за розтрату 396 тис грн бюджетних коштів і службове підроблення судитимуть заступника керівника ГУНП та директора підприємства МВС.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільскої обласної прокуратури.

За даними слідства, у 2018 році правоохоронець уклав з директором державного підприємства МВС України два договори про надання послуг із супроводження та технічної підтримки програмного забезпечення і вніс неправдиві відомості до актів приймання послуг. На підставі укладених договорів та підроблених документів на користь суб’єкта господарювання було перераховано 396 тис. грн бюджетних коштів. В результаті проведених експертиз встановлено, що послуги з оновлення та супроводу програмного забезпечення не надавалися.

«Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Головного управління Нацполіції у Тернопільській області та директора центральної філії держпідприємства МВС України у м. Київ за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 , ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України)»,–йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь