На Тернопільщині патрульні вимагали 20 тис. грн за непритягнення до відповідальності за п’яну їзду

Співробітники сектору реагування патрульної поліції Тернополя вимагали у одного з водіїв 20 тисяч гривень неправомірної вигоди, погрожуючи притягненням до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба ДВБ Нацполіції.

До правоохоронців звернувся чоловік та поскаржився на протиправні дії співробітників поліції. Поліцейські вимагали у нього 20 тисяч гривень хабаря.

Встановлено, що заявник рухався на власному автомобілі, коли його зупинили співробітники сектору реагування патрульної поліції (СРПП) міста Тернополя.

«Без оформлення відповідних документів у чоловіка вилучили водійське посвідчення та пригрозили складанням адміністративної постанови за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП. За «врегулювання ситуації» поліцейські запропонували водію надати їм «відкупні»,–розповіди в поліціі.

Співробітників СРПП затримали після одержання хабара. В автомобілі поліцейських проведено обшук.

Одному з поліціянтів вже вручили підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Зазначається, що вирішується питання щодо остаточної правової кваліфікації дій інших співробітників. Крім того, наказом керівництва ГУНП у Тернопільській області викритих поліцейських буде звільнено з поліції.

Залишити відповідь