На Сумщині СБУ викрила прикордонника-хабарника: його підрозділ очікує ротація та поліграф

Оперативники СБУ встановили, що оперуповноважений міжрайонного оперативно-розшукового відділу Східного регіонального управління Державної прикордонної служби вимагав від мешканця обласного центру 500 доларів США.

За вказану суму зловмисник обіцяв чоловіку не притягувати його до відповідальності за начебто контрабанду наркотиків. У разі несплати грошей прикордонник погрожував громадянину кримінальним переслідуванням.

Співробітники СБУ задокументували факт отримання посадовцем неправомірної вигоди.
Правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з вулиць Сум після одержання всієї суми хабаря.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших посадових осіб, причетних до протиправної діяльності.

Очільник Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що окрім затриманого хабарника, який нестиме відповідальність згідно з Законом, на весь персонал підрозділу, де він проходив службу, очікує ротація та перевірка на поліграфі.

Сергій Дейнеко

Також сувору відповідальність понесуть прямі і безпосередні керівники військовослужбовця, в т.ч. оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління.
Та додав, що в даний час проводиться ряд заходів, направлених на виявлення та документування інших фактів протиправної діяльності пов’язаної з іншими випадками отримання неправомірної вигоди персоналом відомства.

Залишити відповідь