На Рівненщині затримали одного з керівників місцевої поліції на отриманні 39 000 грн від депутата

За попередньою інформацією один із керівників Варашського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Рівненській області вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 39 тисяч гривень від громадянина.

А саме за непритягнення громадянина до відповідальності за порушення під час будівництва торгових павільйонів та непритягнення до відповідальності того ж громадянина, котрий має статус депутата місцевої ради, за невідображення права власності на павільйони у Декларації про майновий стан.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Слідчі теруправління ДБР , розташованого у місті Хмельницькому, задокументували факт вимагання й одержання неправомірної вигоди та затримали правоохоронця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди.

Отримана сума неправомірної вигоди виявлена та вилучена в повному обсязі.

Планується повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно правоохоронця запобіжного заходу.

У відомстві також повідомили, що плануються невідкладні обшуки у адміністративних приміщеннях місцевого відділу поліції та прокуратури, оскільки перевіряється факт причетності прокурора.

Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди) у разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь