На Рівненщині затримали двох кримінальних «авторитетів»

Один разом зі своїм спільником викрали та закатували чоловіка до смерті на території Запорізької області, а другий – скоїв розбійний напад на Рівненщині.

Про це повідомили в пресслужбі ДСР Нацполіції.

На початку жовтня до поліції Запорізької області звернулася жінка та повідомила, що невідома особа вдерлася до квартири та, погрожуючи зброєю, змусила її чоловіка піти з ним. Після чого останній більше додому не повернувся. Поліція відкрила справу та надалі встановила організатора та учасника викрадення, а також всі обставини справи.

«55-ти річний кримінальний «авторитет», з метою отримання коштів, організував викрадення 40-річного чоловіка. Допомагав йому реалізовувати злочинний план 30-річний мешканець Запоріжжя. Останній вдерся до квартири потерпілого та, погрожуючи зброєю, змусив його залишити помешкання. В подальшому фігуранти вивезли чоловіка на берег річки. Після невдалих спроб отримати від родичів кошти за його повернення, упродовж декількох годин били та знущалися з жертви. Від отриманих травм чоловік помер. Аби приховати злочин, зловмисники вивезли тіло загиблого в інше місце – лісопосадку, де ретельно заховали»,–йдеться у повідомленні.

Вже за кілька днів після викрадення поліцейським вдалося встановити місце знаходження спільника організатора злочину та провести його затримання. Слідчими поліції фігурантові було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) КК України, а організатору – кримінальному «авторитетові» – за ч. 3 ст. 146 КК України (заочно) та оголошено в розшук.

Другий кримінальний «авторитет», 26-ти років, також перебував у розшуку за розбійний напад. Він та його подільники напали на двох місцевих мешканців, та із застосуванням зброї та фізичної сили, відібрали гроші та особисті речі.

Правоохороноці встановили місце знаходження розшукуваних – база відпочинку на території Сарненського району та провели спецоперацію по затриманню кримінальних «авторитетів».

Нагадаємо, вчора в Сумах поліція затримала харківського кримінального авторитета «Ізота», котрий знаходився в розшуку.

Залишити відповідь