На Полтавщині поліцейського підозрюють у зґвалтуванні вагітної жінки

У Полтавській області розслідують групове зґвалтування жінки. Один із підозрюваних − дільничний офіцер поліції.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«12 жовтня близько 8 години ранку надійшло повідомлення від мешканки Лубенського району про те, що вночі її зґвалтували двоє осіб. Один із чоловіків, на якого вказує потерпіла – місцевий дільничний офіцер поліції, який з 30 вересня перебував на лікарняному»,–йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після реєстрації заяви співробітники головної інспекції та внутрішньої безпеки Нацполіції оперативно розпочали збір інформації про подію для об’єктивного документування вказаного факту. 

Подробиці інциденту розповів у своєму Telegram-каналі екснардеп Ігор Мосійчук. Він повідомив, що зґвалтування сталося в ніч на 12 жовтня в селі Чавельча. Другим зловмисником, за його даними, є колишній правоохоронець.

«Поліцейський дільничний капітан Тарас Шаповаленко (зараз ніби вже звільнився заднім числом) з колишнім колегою по службі Павлом Нечепою (працював в карному розшуці) вибивши двері увірвалися до оселі місцевої жительки, матері одиначки Сніжани Сайко 1990 р.н. вагітної другою дитиною і по звірячому її зґвалтували!»,– йдеться у повідомленні.

«Наразі Сніжана госпіталізована з кровотечею до лікарні, а два виродки в формі поліції бігають селом та районом пропонують грубі гроші аби зам’яти цю справу і не сісти на довгий термін!»- написав ексдепутат.

Потім він повідомив, що нібито поліцейський намагається уникнути законного і справедливого покарання.

«Він з подільником, колишнім працівником карного розшуку зізнаються, що вступали по черзі в інтимний зв’язок з потерпілою але ніби за її згодою і лише в природній спосіб. При цьому вони ніби просто відпочивали і пили лише чай, хоча потерпіла (згідно експертизи вона алкоголь не вживала) стверджує, що покидьки були абсолютно п’яні.

Зараз з боку підозрюваного та його оточення здійснюється безпрецендентний тиск на потерпілу і є намагання зам’яти справу»,– написав Мосійчук.

Слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 152 (Зґвалтування) ККУ.

ОНОВЛЕНО: Як повідомили в ДБР, огляд жінки судово-медичним експертом та лікарем гінекологом не виявили ознак вагітності у неї.

Також в поліції зпзаначили, що всі зібрані під час службового розслідування матеріали співробітники Департаменту головної інспекції невідкладно передадуть до ДБР.

Залишити відповідь