На Полтавщині патрульні виявили водія, у якого рівень алкоголю у крові в 16 разів перевищив норму

Завдяки небайдужому громадянину патрульні виявили нетверезого водія, вміст алкоголю у крові якого майже в 16 разів перевищив допустиму норму

Учора, близько 13-ї години , на планшет полтавських патрульних прийшов виклик про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася по вулиці Довженка. Як з’ясувалося згодом, водій автомобіля ВАЗ 2105 не надав переваги автомобілю Daewoo Lanos, внаслідок чого відбулося зіткнення.

Оскільки пошкодження автомобілів були майже відсутні, водій автомобіля Daewoo Lanos вже збирався поїхати з місця події, як раптом помітив, що інший керманич має сильний запах алкоголю з порожнини рота.

Інспектори, які прибули на виклик, також помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння у керманича ВАЗ 2105 та запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою приладу Drager.

Чоловік зрозумів, що інший учасник події, ймовірно, знаходиться в стані алкогольного сп’яніння, тому він викликав патрульних і не давав змоги водію автомобіля ВАЗ 2105 покинути місце події до приїзду поліції.

Результат вразив усіх присутніх, адже вміст алкоголю у крові чоловіка склав 3,17 проміле алкоголю, що майже в 16 разів перевищує допустиму норму.

На керманича патрульні склали протокол за ч.1 ст.130 КУпАП (Керування в стані сп’яніння) та винесли постанову за ч.1 ст.126 КУпАП ( Керування особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом).

І хоча учасники події відмовились від оформлення ДТП, на чоловіка таки чекатиме суд по факту нетверезого керування транспортним засобом.

Залишити відповідь