На Полтавщині чоловік та його адвокат намагались підкупити слідчого

Громадянин однієї з сусідніх країн разом зі своїм адвокатом запропонував старшому слідчому поліції Полтавської області хабаря за повернення вилученого автомобіля. Авто працівники поліції вилучили в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом розбещення неповнолітньої особи.

Про це повідомляє пресслужба ДВБ Нацполіції.

Правоохоронцям надійшла інформація від старшого слідчого одного з відділень поліції Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області про корупційну пропозицію.

«38-річний мешканець Дніпропетровщини, громадянин сусідньої держави, разом зі своїм 44-річним правозахисником запропонували поліцейському неправомірну вигоду за повернення автомобіля, який є речовим доказом у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України»,–йдеться у поввдомленні.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Хабародавців затримали під час передачі поліцейському обіцяної «винагороди» – 8,4 тисяч гривень. Готується вручення їм підозри.

За спробу підкупу службової особи чоловікові та його адвокату загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Залишити відповідь