На Одещині затримали поліцейського, який вимагав 16 тис. грн за торгівлю у невстановленому місці

Поліцейський вимагав від громадянина 16 тисяч гривень, за непритягнення його до адміністративної відповідальності за торгівлю у невстановленому місці. 19 лютого 2020 року правоохоронець одержав першу частину хабара у сумі 8 тисяч гривень. Під час одержання другої частини неправомірної вигоди,19 березня, поліцейський був затриманий.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідчі ДБР затримали заступника начальника одного із секторів Хаджибеївського відділення поліції Суворовського відділу поліції м. Одеси ГУ Нацполіції в Одеській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, відсторонення його від займаної посади та обрання відносно нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини, правохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь