На Одещині старший оперуповноважений за 1 400 $ приховував місця розпусти

Слідчими теруправління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, задокументовано протиправну діяльність старшого оперуповноваженого Нацполіції в Одеській області, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 1400 доларів США.

За попередньою інформацією, старший оперуповноважений за неправомірну вигоду у сумі 1400 доларів США обіцяв не заводити оперативно-розшукової справи та не повідомляти орган досудового розслідування про нібито утримання громадянкою місць розпусти на території міста Одеса.

Під час отримання неправомірної вигоди правоохоронця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Кримінальне провадження відкрито за фактом вимагання неправомірної вигоди службовими особами (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь