На Миколаївщині водій намагався втекти від патрульних, протаранив їх авто і вилетів в кювет

У Первомайську патрульні з переслідуванням затримали порушника, який під час втечі пошкодив поліцейське авто та з’їхав у кювет.

 Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції Миколаївської області.

1 січня, близько 11:50, нарядом патрульних СРПП Первомайського відділу поліції, які пересувались на службовому автомобілі Skoda Rapid по вулиці Маршала Рибалко у м. Первомайськ, був помічений автомобіль Peugeot Boxer, під керуванням 40-річного місцевого мешканця, який порушив правила дорожнього руху.

Увагу патрульних вказаний автомобіль привернув тим, що водій рухався по зустрічній смузі, тоді як його смуга була вільна. Також вказаний транспортний засіб мав механічні пошкодження переднього вітрового скла та відсутність заднього захисного пристрою (бамперу).

Поліцейські намагались зупинити водія мікроавтобусу за допомогою проблискових маячків червоного та синього кольору та спеціального звукового сигналу, але останній, проігнорувавши їхню законну вимогу, почав збільшувати швидкість, намагаючись від них втекти. Правоохоронці почали переслідувати правопорушника, який грубо порушував ПДР, постійно виїжджаючи на зустрічну смугу руху, чим створював аварійну ситуацію на дорозі іншим водіям. Під час переслідування водій-втікач, рухаючись по вул. Бульвар Миру у м. Первомайськ в напрямку с. Кам’яний Міст, за попередніми даними, не впоравшись з керуванням, допустив зіткнення зі службовим автомобілем поліцейських, внаслідок чого виїхав за межі проїзної частини дороги в кювет де його автомобіль перевернувся на лівий бік.

В результаті автоаварії водій мікроавтобусу отримав тілесні ушкодження та був доставлений до медичного закладу. Патрульних травмовано не було.

Зі слів правопорушника він не зупинився на вимогу поліцейських тому, що не мав посвідчення водія.

Вказані події кваліфіковано за ознаками ч.2 ст. 342 КК України «Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків» та ч. 1 ст. 286 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Санкціями вказаних статей передбачено покарання від накладення штрафу до позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, за результатами яких відносно правопорушника буде прийнято законне рішення.

Залишити відповідь