На Львівщині власник турфірми та ексвійськовий ЗСУ продавали зброю та боєприпаси,–СБУ

Протиправний бізнес організував власник однієї з львівських туристичних фірм разом зі своїм знайомим колишнім військовослужбовцем Збройних Сил України. Через закордонні звязки відставник закуповував в одній із європейських країн зброю та нелегально переправляв її в Україну. Комерсант відповідав за пошук «клієнтів» та безпосередньо організовував збут зброї. Покупцями були переважно представники місцевих кримінальних кіл. Як курєра зловмисники залучили до протиправної діяльності місцевого безробітного.

Про це повідомили у пресслужбі УСБУ в Львівській області.

Співробітники СБУ викрили та припинили на Львівщині діяльність вказаного угруповання, яке займалось збутом зброї.

Власника туристичної фірми правоохоронці затримали в середмісті Львова під час чергової спроби збуту двох пістолетів-автоматів «Скорпіон» та двох пістолетів «Глог та Лагер» чеського та вітчизняного виробництва, чотирьох магазинів, набоїв до них. За нелегальний товар зловмисник планував отримати $ 8 700. Раніше правоохоронці задокументували два факти продажу зловмисниками вогнепальної зброї та боєприпасів.

Під час п`яти обшуків, проведених за місцями проживання учасників групи у Львові та області, вилучено автомат АК-47, пістолет Smith & Wesson гранату, велику кількість патронів, а також холодну та колекційну зброю без документів і понад 2 тисячі доларів та паспорт виданий іноземною установою.

Наразі виявлені засоби ураження надіслані для проведення відповідних експертиз.

У межах кримінального проводження, відкритого за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, носіння, виготовлення або збут зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у скоєнні злочину.

Наразі перевіряється причетність туристичної фірми до оборудок із коштами та підробкою документів.

Залишити відповідь