На Львівщині у працівника НАБУ рідний брат був причетним у минулому до корупції на митниці?

У Львівському територіальному управлінні Національного антикорупційного бюро України з 2016 року працює на держслужбі головний спеціаліст Богдан Юрійович Антоняк, якого переможцем серед інших кандидатів у відкритому конкурсі визначила комісія на початковому етапі створення нового впливового органу.

До роботи в антикорупційному органі, юрист за освітою Богдан Антоняк багато років пропрацював на керівній посаді у відділу Держгеокадарстру у Львові, що займається «земельними питаннями» у місті.

Як стало відомо у біографії набушника є цікава особливість, виявляється, що його рідним братом є Ярослав Юрійович Антоняк, який був наближений до колишнього керівництва Служби безпеки України.

До недавнього часу Ярослав Антоняк був Радником Голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка та Василя Грицака.

Стрімке кар’єрне зростання радника у спецслужбі розпочалось після подій 2014 року, коли блогера Ярослава Антоняка як борця з корупцією колишній Голова СБУ Валентин Наливайченко призначив на таку високу посаду.

Однак відомо, що у минулому Ярослав Антоняк працював також на Львівській митниці у відділі боротьби із контрабандою і за неофіційною інформацією, під час його служби був виявлений факт вимагання та отримання ним хабаря від підприємця. За це керівництво митниці запропонувало Антоняку звільнитися зі служби за власним бажанням.

Пробував себе львів’янин-патріот Ярослав Антоняк у політиці, у 2012 році він  балотувався у народні депутати від партії Наталії Королевської «Україна – Вперед», яка, як відомо, була технічним проектом «Партії Регіонів».

Наразі Наталія Королевська є одним з лідерів парламентської політичної партії Віктора Медведчука «Опозиційний блок «За життя».

У 2014 він намагався обійняти посаду заступника голови СБУ у Львівській області. Але громадськість висловила недовіру Ярославу Антоняку. Активісти наполягали, що за таких суперечливих фактів екс-митник не повинен працювати в СБУ. «Розвиток Громади» та ряд інших громадських організацій направили офіційне звернення-простест у Львівську облдержадміністрацію, обласну раду, Управління СБУ в Львівській області та Громадську раду при ньому.

Також громадськість звернулася й до вищих державних органів влади Адміністрацію Президента України та  Кабінет Міністрів України й опублікувала свої застереження на офіційному сайті громадської організації «Розвиток Громади». 

Тоді Ярослав Антоняк подав у суд позов про захист честі, гідності та ділової  репутації на декілька громадських організацій Львова, в тому числі «Розвиток Громади». Однак суд відмовив повністю у задоволенні позову.

На підтвердження своєї позиції юристи ГО «Розвиток Громади» представили в суді багато доказів, серед яких лист-відповідь від Західної регіональної митниці. У документі сказано, що «Антоняку Ярославу Юрійовичу за неодноразові порушення трудової дисципліни наказом Західної регіональної митниці від 28.07.2004 року за №254-к було оголошено догану, а також ствердно та безапеляційно зазначено, що за результатами розгляду постанови прокуратури Львівської області про порушення дисциплінарного провадження від 14.02.2005 року, наказом Західної регіональної митниці від 23.02.2005 року № 47-к Антоняка Я.Ю. було попереджено про неповну службову відповідність».

Потім Ярослав Антоняк став радником голови СБУ. Неодноразово Антоняк виступав на різноманітних суспільно-політичних передачах на національних телеканалах захищаючи одіозні дії тодішньої владної вертикалі п’ятого Президента України Петра Порошенка. За свою «роботу» нагороджувався керівництвом СБУ.

Коли ж Президент Володимир Зеленський звільнив очільника СБУ Грицака, Ярослав Антоняк втратив посаду та став так званим експертом з питань державної безпеки, публічним критиком влади.

Таким чином павутина сімейних зв’язків, що переплітає представників українських правоохоронних органів в єдине, притаманна і «новим» антикорупційним органам, які продовжують традиції «старих».

Відбувається тільки «імітація процесу», результати залишаються «безрезультатними», про що свідчать заголовки у пресі про закриття справ «НАБУ закрило справу про Порошенка про розтрату коштів офшором шляхом спецконфіскації 1,5 млрд доларів Януковича», «НАБУ відмовилось озвучувати кількість справ, що розслідуються щодо Порошенка», «НАБУ закрило справу про «скандального» СБУшника Демчини», «НАБУ закрило справу про засекречування Генпрокуратурою рішення суду про спецконфіскацію 1,5 млрд доларів Януковича та його оточення», «НАБУ закрило справу про декларування недостовірної інформації Гонтаревою» і так далі…

Залишити відповідь