На Львівщині судитимуть поліцейського, який вимагав 65 тис. грн хабара

Начальника одного з секторів поліції на Львівщині судитимуть за вимагання 65 тисяч гривень хабара від учасника ДТП.

Як повідомляє прес-служба ДБР, обвинувальний акт щодо начальника сектору реагування патрульної поліції одного з районних відділів поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області, підозрюваного у вимаганні та  отриманні неправомірної вигоди від учасника ДТП, скеровано до суду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронець  вимагав  та отримав неправомірну вигоду  у сумі 65 тисяч гривень від учасника ДТП. Поліцейський обіцяв не складати рапорт щодо вчинення громадянином дорожньо-транспортної пригоди.

Також правоохоронець не встановив справжнього винуватця ДТП.

ДБР кваліфікує дії правоохоронця як одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та  службового становища, вчинене повторно, яке поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь