На Львівщині працівники Укртрансбезпеки налагодили корупційну схему,– ДБР

За попередньою інформацією службові особи Управління Укртрансбезпеки у Львівській області налагодили корупційну схему розподілу дозволів на виконання міжнародних вантажних перевезень.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Львові, за матеріалами Служби безпеки України в Львівській області викрили механізм протиправної діяльності службових осіб Управління Укртрансбезпеки в Львівській області, що створював загрозу стабільному функціонуванню автотранспортної галузі.

 Використовуючи схему, вони сприяли суб’єктам господарювання уникненню юридичної відповідальності за порушення вимог Закону України «Про автомобільний транспорт». Приймали рішення про застосування до порушників покарань, не пов’язаних зі штрафними санкціями.

Своїми діями службові особи створили штучний дефіцит дозвільних документів.

Наразі проведено обшуки у житлових приміщеннях і за місцями роботи учасників кримінального провадження. Виявлено документацію, чорнові записи, номерні бланки дозвільних документів, печатки, грошові кошти й інші речові докази, які підтверджують протиправну діяльність посадових осіб та проводиться комплекс інших слідчих і процесуальних дій.

В ДБР кваліфікують справу, як прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті у разі доведення вини, службовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України. 

Залишити відповідь