На Львівщині 19-річний «чорний» лісоруб обстріляв поліцію та лісників

На Львівщині правоохоронці затримали 19-річного парубка,  який з мисливської рушниці поранив поліцейського та двох лісничих.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області.

21 травня близько 22.40 до поліції надійшло повідомлення від лісничих про те, що в одному з лісових масивів ДП «Бродівський лісгосп» виявлено підводу з колодами.

«У лісовому масиві неподалік села Лешнів правоохоронці виявили підводу з колодами дерев породи «сосна». Близько 00.15, під час документування факту незаконної порубки лісу, з протилежного берега річки невідома особа здійснила постріли з невстановленої вогнепальної зброї, поранивши 20-річного співробітника поліції, а також двох лісничих – 34-річного майстра лісу та 49-річного інженера лісового господарства. Після цього зловмисник втік на мотоциклі», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили особу стрілка, це – 19-річний місцевий житель. Його затримали.

Поліцейського з проникаючим вогнепальним пораненням шиї госпіталізовали. Працівники лісової охорони після огляду лікарів від госпіталізації відмовилися. На даний час загрози життю поранених немає,–зазначили в поліції.

Встановлено, що постріли були здійснені з мисливської рушниці.

В поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання – позбавленням волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Залишити відповідь