На Луганщині в одному із відділів поліції виявлено факт перебування осіб понад встановлений термін

Члени моніторингової групи оглянули кабінети слідчих та оперативних працівників, ознайомилися зі службовою документацією відділу поліції та порядком її ведення. У результаті перевірки журналу обліку доставлених, відвідувачів та запрошених було виявлено факт перебування осіб понад встановлений термін.

Про це повідомили в офісі уповноваженого ВР з прав людини.

Головний спеціаліст Відділу регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Донецькій та Луганській областях Сава Чуйков разом з регіональним координатором взаємодії з громадськістю Олександром Дубіною здійснили моніторинговий візит до Кремінського відділу поліції ГУНП в Луганській області.

Під час візиту в кімнаті для затриманих не було утримуваних осіб. Відповідно до наданих членам моніторингової групи документів, упродовж 2019 року до зазначеної кімнати громадяни взагалі не поміщалися. У приміщенні відділу поліції також розташовується наразі недіючий ізолятор тимчасового тримання.

Під час візиту монітори провели інтерв’ю з двома особами, які були зареєстровані в журналі обліку доставлених, відвідувачів та запрошених як відвідувачі відділу поліції. Встановлено, що до відділу поліції вони прибули самостійно, скарг з їхнього боку не надходило.

За результатами моніторингового візиту звіт з повним переліком порушень та рекомендаціями щодо їх усунення буде надіслано до Національної поліції та Генеральної прокуратури України.


Залишити відповідь