На Луганщині поліція не виконує ухвалу суду та 2 місяці не повертає сільгосптехніку. Організатором агрорейдерства за участю правоохоронців є заступник голови ОП Татаров?

Працівники поліції не виконують ухвалу суду та вже майже два місяці не повертають незаконно арештовану сільгосптехніку. У результаті незаконних дій поліціянтів втрачаються кошти, які доведеться заплатити власнику майна.

Про це Police Control Ukraine розповів адвокат Кирил Яковець.

Так, вже майже три місяці на території земельних ділянок філії Лимаревський кінний завод держпідприємства «Конярство України» знаходиться сільськогосподарська техніка та транспортні засоби ФГ «Криничне» та ТОВ «Діброва», на які було накладено арешт у справі за ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 185 КК України

«25 листопада 2020 року ухвалою слідчого судді Святошинського районного суду м. Києва було скасовано арешт та зобов’язано повернути ФГ «Криничне» разом із зібраним урожаєм: 3 комбайни повністю завантажені насінням, два вантажних тягача, «КАМАЗ 5320», який повністю завантажений насінням та спеціальний вантажний тягач»,-повідомив адвокат.

Наступного дня аграрії та адвокат Кирил Яковець неодноразово пред’являли та надавали для ознайомлення вказану ухвалу слідчого судді представникам поліції, однак не дивлячись на наявне судове рішення, представники поліції зі складу представників та керівництва БПСПОП «Луганск-1», Біловодського ВП ГУНП в Луганській області, ГСУ НП України, заблокували вказані комбайни та вантажівки й заборонили залишати поле. 

За інформацією адвоката, кілька десятків представників поліції на службових автівках постійно блокують сільгосптехніку та посилаються на незаконні вказівки слідчого Кондаурова Олександра Сергійовича, який є старшим групи слідчих у цій справі.

«1 грудня 2020 Кондауров О.С. відмовив у виконанні ухвали та поверненні техніки, посилаючись на професійне свято «День прокуратури» та необхідністю його святкувати. Інші правоохоронці також незаконно умисно не виконують ухвали, надаючи обіцянки щодо повернення майна та уникаючи зустрічей. Представники батальйону «Луганськ-1» блокують фізично комбайни та вантажівки, посилаючись на вказівки керівництва Біловодського ВП та керівництва і слідчих ГСУ Національної поліції, зокрема, на Кондаурова»,- розповідає Яковець.

Про вказані дії адвокат неодноразово повідомляв інших правоохоронців, але представники поліції не вживають жодних заходів.

Надалі, 19 грудня, в черговий раз адвокат разом з аграріями за ухвалою суду намагалися повернути свою техніку , поліція вкотре не повернула її. Та ще й хизувалась новиною на своїй сторінці у Faceboоk , що поліція перешкодила невідомим особам незаконно заволодіти сільгосптехнікою, на яку накладено арешт.

«19 грудня на місце стоянки техніки прибули невідомі особи та намагалися самовільно забратиарештовану техніку. Виїзд 2-х комбайнів співробітниками поліції було блоковано. Але, скориставшись тим, що увага поліції була зосереджена на цій техніці,  невідома особа на третьому комбайні самовільно залишила місце стоянки», – йдеться у  повідомленні. 

Співробітники поліції, переслідуючи комбайн, виявили його кинутим в поле в Міловськомутрайоні. В цей час до чергової частини Міловськоготвідділу поліції надійшло повідомлення про те, щоцей комбайн нібито пошкоджений шляхом пострілу.

Зазначається, що слідчими при огляді комбайна пошкоджень в результаті застосування вогнепальної зброї не встановлено. Інформація про вказані події направлена до  територіального підрозділу ДБР.

«Техніка утримується 3 місяці, за цей час рейдери у формі під виглядом досудового розслідування не довезли урожаю на суму близько 150 млн гривень, при цьому грабіж зроблено з великою кількістю ляпів та слідів. На даний час на елеваторах ще знаходиться кілька тисяч тон урожаю, який також дуже хочеться вкрасти можновладцям.

Сторона обвинувачення посилається нібито на розірвані договори з фермерами як єдину підставу для їх пограбування, хоча фактично договора чинні та тривають судові розгляди. 

Однак керівництво держави залишається сліпим та байдужим.

Прокурори Офісу Генпрокурора та слідчі ГСУ навмисно зловживають повноваженнями та карантинними обмеженнями, щоб вже 2 місяці не бачити ухвали суду, які зобов’язують негайно повернути техніку. А місцева поліція разом з батальйоном спецпризначення «Луганськ-1»посилається на незаконні команди з боку «Києва» та вперто не віддають техніку. При цьому представники ОГП та ГСУ жодним чином на контакт не виходять, а лише змінюють групи уповноважених осіб з метою уникнення відповідальності.

Безпосередньо найновітнішими виконавцем та організатором рейдерського захоплення є заступник голови офісу президента – Татаров, який координує всіх правоохоронців, зокрема, свого давнього друга з одного із сіл з Кіровоградської області – заступника начальника ГСУ Цуцкірідзе, призначеного нещодавно в.о. керівника ДБР Сухачова, заступника Генпрокурора Мустеця. Всі вказані вископосадовці зобов’язані своїм призначенням Татарову, тому готові виконувати всі його команди, тим паче, що можно зоробити сотні мільйонів гривень. Допомагають Татарову зв’язки у Печерському суді: кум Білоцерківець, який виносить тільки потрібні рішення без необхідного з’ясування обставин, дослідження документів та виклику сторін.

З такими зв‘язками керівництва прокуратури, нацполіції, ДБР, ОП та суду практично неможливо домогтися правди та справедливості, оскільки всі двері зачинені для звичайних людей. Тому не дивно, що потерпілими фермерами написано більше 1000 заяв, скарг, розпочато більше 100 кримінальних проваджень за фактами зловживань, викрадення урожаю, неповернення техніки та невиконання судових рішень, однак жодної реакції не вживається. Влада сліпа до Закону та свого народу»,–розповів Кирил Яковець.

Отже, наразі є 4 рішень суду:

  • Святошинського суду від 25 листопада про скасування арешту майна;
  • Печерського суду від 16 грудня 2020 року про повернення тимчасово вилученого майна;- 
  • Святошинського суду від 18 грудня 2020 року про повернення тимчасово вилученого майна;
  • Печерського суду від 29 грудня 2020 року про відмову в клопотанні на арешт майна.

Всі ці судові рішення підлягають негайному виконанню, але замість цього по теперішній час продовжується злісне невиконання рішення суду та майно не повертається. Прокурори, слідчі та особи, що незаконно забезпечують блокування та обмеження права власності на майно ФГ «Криничне», ТОВ «Діброва», достовірно знаючи про наявність ухвали, не вживають заходів щодо її виконання.

«Вказані незаконні дії пов’язані та вчиняються лише з метою незаконного тиску на підприємства ТОВ «Діброва» та ФГ «Криничне», яким завдаються значні збитки та майнова шкода, внаслідок незаконного невиконання рішення суду та не повернення майна»,-запевняє адвокат.

Наразі арештована техніка продовжує знаходитись під незаконною «охороною» співробітників поліції Луганщини.

Залишити відповідь