На Луганщині патрульний побив затриманого: йому повідомили про підозру

У січні 2020 року патрульний поліцейський, прибувши у складі екіпажу УПП в Луганській області на виклик у місті Рубіжне, під час словесного конфлікту з потерпілим одягнув на нього кайданки, повідомив про затримання та посадив до службового автомобіля з метою доставлення до відділу поліції.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

«За відсутності підстав до застосування фізичної сили, з мотивів  раптово виниклої неприязні правоохоронець витягнув чоловіка з автомобіля, повалив на землю та застосував до нього гумовий кийок – завдав удари по голові, рукам та тулубу, спричинивши останньому тілесні ушкодження»,–йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру поліцейському Управління патрульної поліції в Луганській області у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством та застосуванням спеціальних засобів (ч. 2 ст.365 КК України).

На  даний час тривають слідчі та процесуальні дії. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади. 

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь