На Луганщині опера Нацполіції катували та погрожували зґвалтуванням затриманому,– ДБР

18 вересня 2018 року поліцейські незаконно затримали місцевого мешканця, застосували до нього кайданки та проти волі доставили до Сватівського відділу поліції на службовому автомобілі.

У приміщенні відділу поліції правоохоронці примушували чоловіка зізнатись у крадіжці майна, скоєній напередодні невідомими. Для здобуття потрібних показів, оперативники принижували затриманого, здійснювали на нього психологічний тиск та погрожували зґвалтуванням. Аби чоловік погодився взяти провину на себе, поліцейські повалили його на підлогу та помістили до рук металевий ніж, яким начебто раніше була вбита вагітна жінка. Отримавши таким чином відбитки затриманого, правоохоронці погрожували притягнути його до кримінальної відповідальності за умисне вбивство.

В подальшому, підозрювані надягали на голову потерпілого металевий шолом та завдавали по ньому численні удари, у результаті чого потерпілий отримав закриту черепно – мозкову травму та струс головного мозку.Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

ДБР повідомило про підозру оперуповноваженому та помічнику оперуповноваженого Сватівського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області. Правоохоронці підозрюються у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та перевищенні влади працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 127 та ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Слідчі ДБР направили до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Залишити відповідь