На Київщині судитимуть членів Білоцерківської ОЗГ, яких «кришувала» поліція

Очолював організовану злочинну групу відомий у Білоцерківському районі 31-річний «кримінальний авторитет». На рахунку угрупування 13 епізодів злочинної діяльності. До складу угруповання входив організатор та ще 15 осіб, серед яких і один з керівників Білоцерківської поліції, який виконував роль пособника у вимаганнях. 

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

«Вказаний злочинний альянс складався з 5 організованих груп з стійкою ієрархічною структурою та чітким розподілом ролей»,–відзначає прокуратура.

«Згідно заздалегідь розробленого плану, озброєні члени угруповання вчиняли розбійні напади, відбирали автомобілі та вимагали грошові кошти у мешканців Білоцерківського району, застосовуючи психологічний та фізичний вплив на потерпілих та членів їх сімей. Усе отримане від злочинної діяльності зловмисники передавали своєму лідеру, в якості так званого «общаку». Він в свою чергу здійснював подальший розподіл коштів для утримання цієї організації та оплати за виконану «роботу»,–йдеться у повідомленні.

Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до Васильківського міськрайонного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно членів злочинної організації, які займалися розбійними нападами та тиском на бізнес шляхом вимагання, залякування та побиття людей (ч.1 ст.255, ч.4 ст.187, ч.4 ст.189, ч.1 ст.263, ч.3 ст.289 КК України).

Залишити відповідь