На Київщині судитимуть банду перевертнів у погонах: СБУшника та поліцейських

Банда, до складу якої входили працівники оперативних підрозділів Нацполіції, аорганізатором був підполковник СБУ, займалася викраденням людей і вимаганням.

«Наразі досудове розслідування слідчим управлінням поліції Київщини завершено, обвинувальний акт за погодженням прокуратури області скеровано до суду»,–повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Нагадаємо, вказану злочинну групу викрили у травні 2020 року

Повідомляється, що між учасниками банди був розроблений єдиний план з розподілом функцій кожного з її фігурантів, який складався з кількох пунктів. Насамперед – це викрадення потерпілих, надалі – вимагання у них грошей.  Також вчинення розбійних нападів, поєднаних із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я людей. 

Зазначається, що матеріальні збитки, завдані зловмисниками жителям Київщини та столичним жителям, сягають майже 5 мільйонів гривень.

Під час проведення досудового розслідування встановлено 11 фактів правопорушень, вчинених цими зловмисниками.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні ст. 257 (організація та участь у складі озброєної банди з метою нападу на окремих осіб), ч. 3 ст. 146 (викрадення людини), ч.4 ст. 189 (вимагання), ч.4 ст. 187 (розбій), ч.1 ст. 263 (зберіганні та придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання, яке їм загрожує, – ув’язнення до 15 років із конфіскацією майна.

Залишити відповідь