На Київщині СБУ викрила розкрадання понад 3,5 мільйона гривень на ремонті автодоріг

Співробітники Служби безпеки України у межах протидії системній корупції викрили схему привласнення грошей державного бюджету під час проведення ремонту автомобільних доріг на території Київської області.

Правоохоронці встановили, що представники комерційної структури-підрядника та посадовці деяких сільських рад вносили до фінансово-господарської документації неправдиві відомості про обсяги і вартість проведених робіт з ремонту автодоріг. Привласнені через оборудку гроші зловмисники переводили у готівку та легалізували через проведення безтоварних операцій.

За результатами перевірки виконаних підрядниками робіт, зокрема будівельно-технічної та економічної експертизи підтверджено збитки держави на загальну суму понад три з половиною мільйони гривень.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями роботи і проживання фігурантів провадження правоохоронці виявили документальні матеріали, які підтверджують протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження керівнику однієї з комерційних структур оголошено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, зокрема посадовців сільських рад, причетних до незаконної діяльності.

Залишити відповідь