На Київщині очільник ОЗУ кинув гранату в копів і відкрив стрілянину

У Київській області поліція затримала учасників організованої групи, які підозрюються в скоєнні розбійних нападів на квартири жителів області.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіція Київської області. 

Під час поліцейської операції із затримання двоє співробітників поліції отримали поранення, проте знешкодили і затримали організовану групу нападників.

Очолив злочинне угруповання 28-річний житель Баришівського району, він координував дії групи, підшукував об’єкти для нападів і розподіляв між учасниками групи кошти, отримані злочинним шляхом. Також, зловмисник брав безпосередню участь в нападах і збував вкрадені цінності та речі.

«Під час затримання злодій почав чинити активний опір працівникам поліції – намагався втекти, кинув у бійців КОРДу гранату і відкрив вогонь у бік правоохоронців. Щоб знешкодити зловмисника, працівники поліції у відповідь застосували зброю. Зловмисник отримав вогнепальне поранення ніг, також в результаті вибуху травми отримав його подільник», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці вилучили низку речових доказів злочинної діяльності групи, серед них: пістолет і патрони до нього, гільзи, осколки гранати, газові балончики, наручники, рукавички, ножі, рації, викрутки, сокира, балаклави.

За фактом замаху на вбивство поліцейських відкрито кримінальне провадження. На даний час вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Найближчим часом суд обере заходи затриманим.

Нагадаємо, у листопаді в Києві правоохоронці затримали трьох осіб, які спричинили стрілянину у Святошинському районі, внаслідок чого патрульний поліцейський отримав три вогнепальних поранення.

Залишити відповідь