На Київщині друзі п’яного водія напали на поліцейських та влаштували стрілянину

Під час складання адмінпротоколу на водія за порушення правил дорожнього руху, його «захисники» накинулися на поліцейських та намагалися втекти, а згодом, під час переслідування – почали стріляти у правоохоронців.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

За даними поліції, напад стався у селищі Терезине Білоцерківського району. Там екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль, водій якого перебував у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративних матеріалів на місце події під’їхали три автівки товаришів правопорушника. Вони накинулися на поліцейського із кулаками та зникли в невідомому напрямку.

«На розшук автомобілів, на яких поїхали зловмисники, були орієнтовані всі наряди поліції Київщини. Одну з машин помітили працівники Білоцерківського відділу поліції на автодорозі Київ-Одеса. На законну вимогу правоохоронців водій не зупинився та на великій швидкості продовжив рух. У селі Озерна автомобіль заїхав на обійстя, пасажир вийшов з автівки, здійснив постріл та погрожував правоохоронцям зброєю. Для затримання чоловіків, які чинили опір та не виконували законних вимог правоохоронців, на території столичної області була введена спеціальна поліцейська операція, під час якої спецпідрозділ КОРД затримав зловмисників»,–йдеться у повідомленні.

Трьох місцевих мешканців віком від 24-х до 53-х років затримали . Поліція встановила й інших учасників події, їх діям нададуть правову кваліфікація.

За місцем проживання зловмисників поліцейські вилучили низку речових доказів, зокрема зброю та набої до неї.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Наразі врішується питання про оголошення зловмисникам про підозри у вчиненні правопорушень. Запобіжні заходи їм обере суд.

Залишити відповідь