На Київщині банда тероризувала адвоката: обливали кров’ю та погрожували вбивством

На Київщині група осіб на замовлення тримала в страху адвоката. Вони залякували, принижували, погрожували вбивством, імітували криваву розправу – так намагались схилити адвоката до “співпраці”.

Про це повідомив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

«Адвокат відстоював одну зі сторін у судовій справі щодо розлучення. За два роки невдалої тяганини, друга сторона процесу вдалась до «терору». Тож найняла групу осіб, які на замовлення обливали кров’ю, підкидали нутрощі, погрожували життю та ганьбили ім’я захисника», – розповів Нєбитов.

«30 березня під час останнього епізоду, він відчув реальну загрозу життю і здоров’ю дружини та дітей і звернувся до правоохоронців. Саме тоді в селі Софіївська Борщагівка невідомі вночі облили двері  оселі заявника бурою речовиною, лишили під дверима нутрощі та листівки, які принижують честь і гідність громадянина»,–йдеться у повідомленні пресслужби.

Правоохоронці встановили автівку та маршрут, яким пересувались особи причетні до скоєння хуліганських дій щодо заявника. Ними виявились чоловіки 1990 та 1996 року народження, які мешкали у столиці.  

28 квітня за адресами фігурантів провели обшуки. У підозрюваних вилучили мобільні телефони, ноутбуки, флеш-накопичувачі.

Зазначається, що наразі поліція досліджує носії інформації, які вилучили у підозрюваних на предмет наявності переписки із замовником цього злочину, та відео, яке фігуранти знімали під час вчинення хуліганських дій. 

Фігурантам повідомили про підозру за ч.2 ст. 296 (Хуліганство). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Залишити відповідь