На крупних хабарях затримали заст.начальника ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та заступника одного з відділів УСБУ в Запорізькій області

Службові особи Державного підприємства стратегічного значення «Артемсіль», а також працівники правоохоронних органів вимагали неправомірну вигоду у сумі 800 тис. грн. від представника ТОВ «Євро Снап Трейд» за сприяння у перерахуванні коштів згідно підписаних актів-приймання раніше вже виконаних підрядних робіт.

У ході документування встановлено, що заступник начальника Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях полковник Вусик Олександр Іванович та заступник начальника відділу Управління СБУ в Запорізькій області підполковник Байрак Сергій  Олександрович безпосередньо причетні до вимагання неправомірної вигоди.

Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах.

27.11.2019 задокументовано факт вимагання та одержання частини обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 8 500 дол. США у м. Запоріжжя заступником начальника відділу УСБУ в Запорізькій області підполковником Байраком С.О.

24 грудня 2019 року ввечері у місті Бахмут Донецької області працівниками Департаменту стратегічних розслідувань НПУ, слідчими ТУ ДБР м. Києві за процесуального керівництва прокуратури Київської області та спільно з працівниками внутрішньої безпеки СБУ проведено затримання «на гарячому» при отриманні решти суми 540 тис.грн. заступником начальника відділу захисту національної державності Управління СБУ в Запорізькій області підполковника Байрака Сергія Олександровича.

При проведенні особистого обшуку якого вилучено також попередньо отримані кошти в сумі 8 500 доларів США.

Байрака С.О. та заступника начальника Першого управління (з дислокацією у місті Краматорськ Донецької області) Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях полковника Вусика Олександра Івановича затримано в порядку ст.208 КПК України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Залишити відповідь