На Івано-Франківщині начальник митного посту вимагав 2 500$ США за митне оформлення тканини

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, викрили начальника одного з митних постів Івано-Франківської митниці ДФС України на вимаганні неправомірної вигоди в розмірі 2500 доларів США.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією службовець вимагав неправомірну вигоду від фізичних осіб-підприємців за нестворення штучних перешкод під час розмитнення товарів, які ввозяться з країн ЄС. Задля безперешкодного оформлення товару “тканина для виготовлення ролет” керівник митного посту уже отримав 2000 доларів США.

Наразі посадовця затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди та затриманому готується повідомлення про підозру.

ДБР кваліфікує дії посадовця як  одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь