На Хмельниччині триває суд над Надією Бугровою, що була експерткою у справі «рюкзаків Авакова»

25 квітня у Кам’янці-Подільському відбулося друге судове засідання у справі експертки Надії Бугрової, яка встановила, що вартість «рюкзаків Авакова завищена у 5 разів. Жінку обвинувачують у шахрайстві через отримання зарплати в 5 тисяч гривень у центрі правової допомоги «Правозахист» та підробку експертних висновків. За це Бугровій загрожує до 3 років обмеження волі.

Під час минулого судового засідання представник військової прокуратури Західного регіону Кучерявий не зміг документально підтвердити свої повноваження як обвинувача у справі. Тому в судовому засіданні було зроблено перерву.

На Хмельниччині триває суд над Надією Бугровою, що була експерткою у справі «рюкзаків Авакова» (ФОТО, ВІДЕО)

Цього дня військові прокурори привезли необхідні документи і засідання продовжилося. Адвокат підсудної Віктор Чевгуз заявив клопотання про відвід прокурора Кучерявого, оскільки на його думку справа не є підслідною військовій прокуратурі. Суд відмовив у задоволенні клопотання.

Наступним було клопотання адвоката про повернення обвинувачувального акту прокуророві.

Прошу повернути обвинувачувальний акт прокуророві, оскільки він був складений з порушенням закону. Оскільки згідно акту, правопорушення було скоєне на території печерського району Києва, відповідно досудове розслідування мала вести прокуратура міста Києва або Печерського району столиці. Ні Хмельницьке відділення поліції, ні Військова прокуратура західного регіону не мала вести слідство у цій справі. Через порушення підслідності будь-який вирок, незалежно на нашу чи не на нашу користь він буде ухвалений, можна буде скасувати. А отже це буде робота «на корзину», – зазначив адвокат.

На Хмельниччині триває суд над Надією Бугровою, що була експерткою у справі «рюкзаків Авакова» (ФОТО, ВІДЕО)

Вважаю клопотання захисника нічим не обгрунтованим. Свідки правопорушення проживають у Кам’янці-Подільському. Тут же відбувалась і передача грошей потерпілим за послуги експерта», – зазначивпредставник прокуратури. 

Визнаний потерпілим у справі генеральний директор підприємства «Поділля-Трансбуд» Володимир Мужило, який під час минулого засідання заявляв, що не має претензій до Надії Бугрової, цього разу теж підтримував сторону захисту.

Вже 6 років розслідується справа про те, як було порізано на металобрухт обладнання мого підприємства. Весь цей час ми не можемо повноцінно здійснювати виробничу діяльність. Досі не покарано винних у справі, натомість державне обвинувачення з незрозумілих причин переслідує експерта, – прокоментував ситуаціюВолодимир Мужило.

Суд відхилив клопотання сторони захисту, натомість зауваживши, що вона може подати клопотання до Верховного суду України, який може визначити, де відбудеться подальший розгляд справи. Адвокат Надії Бугрової Віктор Чевгуз написав відповідний документ.

Ми неодмінно виграємо цю справу, адже є безліч підстав для її закриття. Хлопці військового прокурара Матіоса виконують замовлення Авакова на розправу з неугодним експером,я ка викрила розкрадання державних коштів, в якому був замішаний його син. Незаконне переслідування Надії Бугрової дорого обійдеться державному бюджету України. На судові та слідчі дії, включаючи прослуховування її телефону, зовнішнє спостереження, за моїми підрахунками піде близько півмільйона гривень. І все це – з кишень платників податків, нас з вами, – заявив після засідання у інтерв’ю журналістам Віктор Чевгуз.

На Хмельниччині триває суд над Надією Бугровою, що була експерткою у справі «рюкзаків Авакова» (ФОТО, ВІДЕО)

Я 37 років пропрацювала експертом. І зараз мене судять за те, що я експерт. За те, що я чесно роблю свою роботу. Але я бачу світло в кінці тунелю. Справедливість переможе, – заявила Надія Бугрова.

У разі, якщо вища судова інстанція вирішить продовжити розгляд справи у Кам’янці-Подільському, наступне засідання суду у цій справі заплановано на 27 травня. А до того часу оголошено перерву.
 

Джерело

Залишити відповідь