На Хмельниччині поліція затримала групу вимагачів 350 тис. грн, якими керував «наглядач» за областю від «злодія в законі» «Гуги» – «Грубий»

Зловмисники вимагали з приватного підприємця 350 тисяч гривень неіснуючого боргу. Для більшої переконливості використовували погрози та фізичний вплив, а також неодноразово пошкоджували майно потерпілого. Члени угруповання пов’язані із «кримінальним світом» та мають судимості, а організатор групи так званий «наглядач» за областю.

Про це повідомили в пресслужбі обласного главку.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, вимагачами керував «наглядач» за областю Бойко Сергій Володимирович на прізвисько «Грубий». Він працює від «злодія в законі» Серго Глонті, відомого на прізвисько «Гуга». В Україні Гугу вперше відправили за грати 2008 року силами спецпідрозділу ГУБОЗ МВС. У 2016 знову затримали у Києві — столична поліція та прокуратура. Але замість Угорщини, яка розшукувала Серго Глонті за скоєний злочин, у 2017 він опинився в Одесі. Потім його відпустили.

Серго Глонті
Затримання в Одесі

«Для проведення спецоперації із затримання фігурантів справи було задіяно понад сто правоохоронців. В ході санкціонованих обшуків за місцями проживання підозрюваних було виявлено та вилучено предмети, із застосуванням яких  зловмисників, ймовірно, скоювали правопорушення»,–йдеться у повідомленні пресслужби.

Зазначається, що затримано чотирьох фігурантів справи та їм вручено підозри у скоєнні кримінального правопорушення за ч.3 ст.189 (вимагання) ККУ. 

Санкція статті передбачає позбавленням волі до десяти років із конфіскацією майна.

Наразі судом усім вимагачам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання  під вартою 60 діб без права внесення застави. Триває досудове розслідування.

Залишити відповідь