На Херсонщині вантажівка в’їхала в авто патрульних і збила на смерть поліцейського

Сьогодні вночі під час виконання службових обов’язків у ДТП загинув наш колега Дмитро Сапога.

Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції та пресслужба Нацполіції області.

Патрульний заступив на чергування на відрізок автодороги М-14 “Одеса — Мелітополь — Новоазовськ”.

Як розповів заступник начальника відділу слідчого управління обласного главку поліції Євгеній Шаталов, поліцейські встановили, що близько  01:40 екіпаж патрульних поліцейських зупинився на узбіччі дороги для зупинки та перевірки транспортних засобів. 29-річний лейтенант поліції за допомогою жезлу подав сигнал для зупинки автомобілю «DAF» з напівпричепом. Гальмуючи, 35-річний водій вантажівки здійснив об’їзд службового автомобіля ліворуч. В цей час 52-річний водій іншої вантажівки «DAF», який їхав позаду, не врахував дорожньої обстановки, безпечної швидкості, інтервалу й дистанції руху, внаслідок чого здійснив зіткнення зі службовим автомобілем поліції «SKODA RAPID» з послідуючим наїздом на інспектора патрульної поліції, а також подальшим зіткненням з першим транспортним засобом. Поліцейський, який опинився між двома транспортними засобами, загинув на місці події. 

Водія вантажівки «DAF» затримали правоохоронці.

В поліції відкрили справу за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

Зазначається, що 29-річний Дмитро Сапога ніс службу в лавах патрульної поліції Херсонської області з травня 2018 року. Для колег він назавжди залишиться щирим, чуйним, добрим й відданим своїй справі колегою.

Залишити відповідь