На Херсонщині викрили схему поборів з водіїв вантажівок на поліцейських постах

Працівники ДБР затримали поліцейського Управління патрульної поліції в Херсонській області та приватного підприємця, які на постах поліції пропускали вантажівки з понаднормовою вагою за гроші.

Про це інформує пресслужба ДБР.

«Змовники діяли на поліцейських постах в Херсонській області і отримували «плату» від водіїв вантажівок під час перевірок габаритно-вагових норм. Щоб проїхати безперешкодно і уникнути перевірки, водії зверталися до приватного підприємця, який домовлявся з поліцейськими щодо вільного проїзду на тому, чи іншому посту»,–йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «заробіток» зловмисників за тиждень складав не менше 30 тис. гривень.

Працівники ДБР затримали поліцейського та приватного підприємця під час одержання чергової частини неправомірної вигоди.

Правоохоронці провели 9 обшуків, у тому числі за місцями роботи та проживання затриманих.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі також встановлюється причетність і інших посадових осіб Управління патрульної поліції в Херсонській області до вчинення даного кримінального правопорушення.

Залишити відповідь