На Херсонщині батька поліцейського затримано з наркотиками на мільйон гривень

Управління протидії наркозлочинності спільно з працівниками Херсонського управління ДВБ Національної поліції України та слідчими викрили двох чоловіків, які вирощували та переробляли коноплі елітних сортів для подальшого збуту. Під час обшуків в їх домоволодінні вилучили 22 кілограми канабісу на суму понад 1 мільйон гривень.

Як повідомили у прес-службі Нацполіції області, в ході проведення оперативних заходів співробітники Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції отримали інформацію, що двоє жителів Нижньосірогозького району, 56-річний батько та його 26-річний син, вирощують у себе на присадибній ділянці коноплі. Елітне насіння замовляли через мережу інтернет. За кожне платили 290 грн. Також правоохоронці з’ясували, що син діючий працівник поліції.

Поліцейські провели обшук в домоволодінні підозрюваних. Вилучили 22 кілограми «канабісу» елітних сортів, 9 кущів конопель загальною висотою від 2 до 4 метрів. Також на території домоволодіння були виявлені спеціальні приміщення, які використовувались для сушіння конопель. Для вирощування конопель використовувались спеціальні добрива та крапельне зрошення. Як пояснив 56-річний господар будинку, він сам особисто вирощував коноплі, а його син ніякого відношення до наркозлочину не має та тривалий час з ним не проживає.

Наразі батько співробітника поліції затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. За незаконне виготовлення та зберігання наркотичного засобу в особливо великих розмірах підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

За словами начальника обласного главку поліції Олександра Прокудіна, у відношенні працівника поліції призначене проведення службового розслідування. Якщо його причетність до злочину буде доведена, він буде звільнений з лав Національної поліції та його подальшу долю вирішить суд.

Залишити відповідь