На Харківщині вимагання поліцейськими грошей потрапило на камеру: розпочато службове розслідування

У Харківській області поліція проводить перевірку за фактом можливого вимагання грошей працівниками поліції  одного з відділів поліції.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Харківській області.

«Днями в мережі Інтернет набув поширення відеозапис, на якому два працівники Краснокутського відділеня поліції, начебто, вимагають грошові кошти у власника аптеки за непритягнення його співробітників до кримінальної відповідальності за реалізацію ліків без рецепту. Даний відеозапис датований 19 березня 2020 року»,– йдеться у повідомленні.

Ред.: На Харківщині вимагання поліцейськими грошей потрапило на камеру: розпочато службове розслідуванняНаш канал в…

Gepostet von Police Control Ukraine am Freitag, 22. Mai 2020

На відео в одну з аптек в Краснокутському районі заходять два чоловіка в цивільному одязі, ймовірно начальник сектору кримінальної поліції (карного розшуку) Краснокутського ВП капітан поліції Назаренко Євгеній Миколайович і ймовірно оперуповноважений – старший лейтенант поліції Науменко Роман Михайлович. Поліцейські вимагають пояснення щодо продажу нарковмісних препаратів без рецепту. На що продавець, а він же і господар почав благати їх, що він не знав і якщо можна то «вибачте». Після цього правоохоронці за хабар погоджуються «закрити очі» на порушення: на відео чутно як чоловік, ймовірно, Назаренко, йому каже, що 1500 доларів і питання буде закрито. Зокрема, на іншій камері видно як поліцейський продавцю спочатку пише суму на столі, де господар обходить його і жахається від даної суми і починає їх просити, що це дуже багато і немає таких грошей і він збирає гроші собі на операцію, на що чоловік, ймовірно Назаренко, озвучує вказану суму. Господар аптеки домовляється з поліціянтами про 800 євро – гроші, які він збирав на операцію.

За вказаним фактом проводиться службове розслідування. Його матеріали будуть передані до прокуратури для прийняття процесуального рішення.

Залишити відповідь