На Харківщині у екс-міліціонера вилучили наркотиків на мільйон гривень

За місцем мешкання колишнього працівника органів внутрішніх справ вилучено понад 40 кілограмів коноплі, а також зброю і боєприпаси. За оцінками фахівців «ринкова» вартість вилученого наркотичного зілля становить понад один мільйон  гривень.

Вчора, 30 жовтня, детективи слідчого управління ГУНП в Харківській області спільно із працівниками Управління СБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області викрили мешканця м. Барвінкове у зберіганні наркотичних засобів в особливо великих розмірах з метою їх подальшого збуту на території області та сусідніх регіонів.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції Харківскої області.

Під час обшуку за місцем мешкання екс-міліціонера виявлено та вилучено понад 40 кг рослини коноплі, що згідно з діючим законодавством віднесено до категорії особливо великого розміру, а також зброю та боєприпаси, які останній зберігав за місцем свого мешкання без передбаченого законом дозволу.

Зловмисник затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання відносно нього міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчим відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі розшукові дії, спрямовані на встановлення джерел придбання та подальшого збуту підозрюваним наркотичних засобів та усіх причетних до незаконного обігу осіб.

Залишити відповідь