На Харківщині судитимуть начальника відділу поліції, який вимагав хабарі за непершкоджання веденню бізнесу під час карантину

До суду скеровали обвинувальний акт стосовно начальника Зачепилівського ВП Красноградського ВП ГУ НП в Харківській області капітана поліції Ільницького Михайла Миколайовича, причетного до хабарництва за недотримання карантинних умов (ч. 1 ст. 368 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, в березні 2020 року правоохоронець дізнався, що підприємство, яке здійснює оптову торгівлю брухтом, продовжує вести підприємницьку діяльність, не зважаючи на встановлений на всій території України карантин для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Поліцейський зустрівся з керівником цеху та повідомив, що в разі надання йому 15 тис грн та надалі 2 тис грн щомісяця підприємство зможе продовжити свою роботу попри встановлені карантином обмеження, а його працівників не буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо,відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Залишити відповідь