На Харківщині суддя через зйомку судового засідання та помсту, незаконно кинула чоловіка за ґрати

Голові одного з райсудів Харківської області повідомили про підозру у постановленні завідомо неправосудного рішення, що вчинене в інших особистих інтересах.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У 2016 році під час відкритого судового засідання кримінальної справи суддя безпідставно заборонила громадянину фіксувати судовий процес на відео. Після чого, за її розпорядженням, за відсутності вмотивованого рішення суду про видалення із зали судового засідання будь-кого із присутніх, до суду були викликані працівники поліції, які виконуючи вказівку судді вивели громадянина із залу суду. Після чого відносно останнього було складено протокол про адміністративне правопорушення. Того ж дня, автоматизованою системою документообігу розгляд справи про адміністративне правопорушення визначено за тією ж суддею, яка і видалила громадянина із залу суду.

Ред.: На Харківщині суддя через зйомку судового засідання та помсту, незаконно кинула чоловіка за ґратиНаш канал в…

Gepostet von Police Control Ukraine am Donnerstag, 11. Juni 2020

Під час розгляду справи, не зважаючи на заперечення громадянином своєї вини, суддя не вжила передбачених законом заходів, необхідних для з’ясування всіх обставин у справі, а також не забезпечила право на захист та повне фіксування процесу.

З мотивів помсти чоловіку за його дії під час розгляду кримінальної справи, суддя визнала громадянина винуватим у вчинені злісної непокори вимозі поліцейського та наклала на нього стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на 15 днів.

У результаті неправосудної постанови потерпілий був позбавлений волі на 9 діб, адже ухвалою апеляційного суду Харківської області потерпілого від подальшого відбуття адміністративного стягнення звільнено, а матеріали адміністративної справи повернуті до відділу поліції.

У лютому 2017 року постановою суду провадження про притягнення громадянина до адміністративної відповідальності закрите у зв’язку із відсутністю у його діях складу адміністративного правопорушення.

За дорученням заступника Генерального прокурора голові одного із районних судів Харківської області повідомлено про підозру. Суддя підозрюється у постановленні завідомо неправосудного судового рішення, вчиненому в особистих інтересах, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Залишити відповідь