На Харківщині поліцейський зазнав ушкоджень від злочинців : колеги намагаються «зам‘яти» справу

Поліцейський Чепурний Сергій Олександрович під час служби застав травмування ноги, та наразі злочинці, які напали на поліцейського перебувають на свободі, колеги поліцейського намагаються «зам‘яти» справу, медична експертиза не призначається,  14 місяців справа не передається до суду та нібито на свідків справи і на поліцейського С.О. Чепурного надходять погрози фізичного насилля з боку злочинців.

Поліцейський Чепурний С.О.

Як Police Control Ukraine повідомили родичі поліцейського, та з матеріалів справи відомо, що інцидент стався ще 9 травня 2018 року,  в селі Липці Харківського району, Харківської області по вулиці Пушкінській, службовий автомобіль поліції був зупинений водієм автомобіля «Порш – Кайен» під керуванням громадянина М. , який повідомив їм, що під час руху селом Лук’янці до села Липці його автомобіль переслідували невідомі особи на автомобілі «Ауді» зеленого кольору, при цьому погрожували фізичною розправою та на той момент ймовірно знаходяться біля будинку його матері в с. Лук’янці. Для перевірки інформації гр. М., а також для забезпечення прав і свобод людини, публічної безпеки та припинення правопорушення і злочинів, майором поліції Чепурним С.О., було прийняте рішення здійснити виїзд в с. Лук’янці до будинку матері гр. М..

Прибувши до будинку матері гр. М. в с. Лук’янці, підозрілих осіб майор поліції Чепурний С.О. та майор поліції Пуляєв С.О. не виявили. Упевнившись, що загрози життю гр. М. та його матері не має, вони поїхали перевіряти адміністративного наглядного І..

По шляху прямування їх службовий автомобіль обігнав автомобіль «Порш-Кайен», який виїхав на вул. Перемоги в с. Лук’янці. Через декілька секунд майор поліції Чепурний С.О. та майор поліції Пуляєв С.О. також виїхали на вказану вулицю, та побачили, що на відстані 50-80 метрів від них на проїжджу частину дороги вибігли невідомі особи в кількості 10-15 чоловік та зупинивши автомобіль «Порш-Кайен» почали стукати руками та ногами по автомобілю. 

Для припинення правопорушення працівники поліції зупинили службовий автомобіль «ВАЗ 2105» та вийшли з авто. На вимогу майора поліції Чепурного С.О., який повідомив, що він є поліцейським, та наказав припинити протиправні дії, невідомі особи з явними ознаками алкогольного сп’яніння, відреагували агресивно, нецензурною лайкою у бік працівника поліції, та розпочали бійку, штовхали та хватали за одяг. Потім один з чоловіків вдарив рукою декілька разів у груди майора поліції Чепурного С.О. та почав тікати в натовп.

З метою затримання даного чолоніка згідно ст. 44 Закону України «Про Національну поліцію» застосував фізичну силу, почав затримунати невідомого чоловіка, який чинив опір та був агресивно налаштований.

Після цього невідомий чоловік вдарив ногоюмайора поліції Чепурного С.О. в праве коліно, потім вони разом впали  на землю та майор поліції Чепурний С.О.  спробував надягнути на нього кайданки, але різкий біль у правому колінному суглобі зашкодив цьому.

Припинити дану бійку поліцейський Пуляєв С.О, не міг, так як його утримували невідомі особи.

Через деякий час майору поліції Пуляєву С.О. вдалося вирватися від невідомих чоловіків та допомогти підвестися майору поліції Чепурному С.О., при цьому він скаржився на сильний біль у правому колінному суглобі. Майор поліції Пуляєв С.О., допоміг Чепурному С.О., дійти до службового автомобілю та присісти на передє пасажирське сидіння. 

За допомогою мобільного телефону майор поліції Пуляєв С.О, зв’язався з черговою частиною Липецького ВП Харківського ВП ГУНП в Харківській області та повідомив про подію, що сталася. 

В цей час невідомий чоловік, який раніше вдарив Чепурного С.О., підійшовши до службового автомобілю знову наніс удар по дверці, яка вдарила Чепурного С.О. по правій нозі.

Поліцейському Пуляєву вдалося відтіснити невідомого чоловіка відмайора поліції Чепурного після чого він викликав швидку медичну допомогу та доповів керівництву Липецького ВП про подію. 

В результаті протиправних дій вищезазначених осіб, майор поліції Чепурний С.О. отримав тілесні ушкодження, у нього було зірвано спеціальний жетон 0082469, який зник, та пошкоджено однострій.

Швидка медична допомога госпіталізувала поліцейського Чепурного Сергія до Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні, де йому було накладено гіпс на пошкоджену ногу та відкрито довідку про тимчасову непрацездатність.

Поліцейському поставили діагноз: забій, гематома правої гомілки, пошкодження колінного правого суглобу.

Було заведено кримінальну справу на осіб, які вчинили напад на поліцейського С.О. Чепурного, зібрано матеріал, опитані свідки події. Останні матеріали справи датуються липнем місяцем 2018 року.

Поліцейський Чепурний переніс операцію на колінному суглобі, вартість лікування була оплачена батьками поліцейського. 

Медична експертиза до сьогодні не призначена і свідомо відтягується «колегами» травмованого поліцейського, який біля шести місяців знаходився на лікуванні та досі оговтується після перенесеної травми.

Посередниками правопорушника, злочинця, який наносив травму поліцейському, здійснювалися неправомірні дії та пропонувалося «зам’яти» справу за допомогою відкупу. На відмову С.О. Чепурного посередник заявив, що вони «все рівно порєшають».

Виходячи з того, у якому стані знаходиться сьогодні розслідування справи, то у родичів поліцейського складається враження, що справу таки «порєшалі».

На сьогоднішній день: 

  • 14 місяців справа не передається до суду;
  • злочинці перебувають на свободі;
  • медична експертиза не призначається;
  • нібито на свідків справи та на поліцейського С.О. Чепурного надходять погрози фізичного насилля з боку злочинців.

Родичі поліцейського обурені , та кажуть :

«Поліцейський не взмозі відстояти свої права. Комісія із «управління» вказала, що С.О. Чепурний знехтував особистою безпекою. Треба було застосовувати табельну зброю? Тобто стріляти вночі у натовп людей, щоб влучити у нападників. От тоді він би точно сів за грати, а деякі ЗМІ та суспільна думка знову би підкріпили стереотипи на кшталт «поліцейське свавілля». Ось така плата від «колег» за врятоване здоров’я потерпілого, над яким натовп чинив розправу.».

Родичі дадють, що Сергій у минулому спортсмен , займався рукопашним боєм, КМС та брав першість у поліцейських змаганнях на рівні області.

А зараз поліцейському доводиться пересуватися з палицею.

Залишити відповідь