На Харківщині начальник відділу поліції «кришував» вирубку лісу: його затримали

Підполковник поліції вимагав у місцевого громадянина, який займався лісозаготівлею, переробкою та продажем деревини, 40 тис. грн хабара за непершкоджання його підприємницькій діяльності та допомогу в проблемних питаннях, які могли виникати у підприємця.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Державне бюро розслідувань затримало начальника територіального відділу поліції Харківської області за одержання ним неправомірної вигоди у сумі 40 000 гривень (ч. 3 ст. 368 КК України)»,–йдеться у повідомленні.

9 січня 2021 року на вимогу правоохоронця, у його службовому кабінеті, потерпілий передав першу частину неправомірної вигоди у сумі 20 тисяч гривень. 21 січня 2021 року працівники ДБР затримали правоохоронця після одержання ним другої частини визначених грошових коштів у сумі 20 000 гривень.

Нагадаємо, раніше Police Control Ukraine повідомляв, що мова йдеться про затримання новопризначеного начальника відділу поліції № 2 Чугуївського районного управління поліції ГУНП в Харківській області підполковника поліції Горбунова Романа Олександровича.

Раніше Роман Горбунов обіймав посаду начальника Зміївського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання відносно нього запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь