На Харківщині чоловіка, який покусав поліцейських, відправили до в’язниці

Балаклійський районний суд Харківської області виніс вирок за насильство щодо працівників правоохоронного органу.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 1 березня.

2 вересня 2020 року, о 1.40 ночі двоє поліцейських прибули на виклик у смт. Савинці, Харківської області. Надійшла скарга на хуліганство, що чоловік пошкодив чужу машину. Власник машини вказав на порушника, який стояв у місцевому літньому кафе. Чоловік вів себе агресивно, намагався кидатися у бійку, чинив супротив. Поліцейські наділи на нього кайданки і підвели до службового авто. Біля машини він переконав їх зняти кайданки, обіцяючи залагодити все із заявником. Але потім знову почав вести себе агресивно. Поліцейським вдалося надіти кайданку на одну руку. Затриманому стало зле і він впав на коліна. Працівник поліції викликав швидку. У цей час затриманий підвівся і вдарив його ногою в тулуб. Інший поліцейський поспішив на допомогу напарнику і чоловік вкусив його у передпліччя. Чоловіка повалили на спину і він вкусив другого поліцейського за гомілку. Далі йому в обличчя розпилили газовий балончик.

У працівників поліції були синці, садна і поверхневі забійні рани на місці укусів – легкі тілесні ушкодження.

Вкушений у перепліччя поліцейський показав у суді, що наступного дня його самопочуття стало погіршуватися, піднялась температура. Він звернувся до лікарні, де йому провели хірургічне втручання. Після цього на лікарняному він перебував 7 днів.

У суді порушник провину визнав. Суд врахував щире каяття як пом’якшуючу обставину. Обтяжуючою обставиною вважається рецидив злочинів і скоєння злочину в стані алкогольного сп’яніння.

Потерпілі не наполягали на суворому покаранні, заявивши, що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не мають.

Чоловік за місцем проживання характеризується негативно, порушує громадський порядок, зловживає алкогольними напоями. Раніше щонайменше двічі судимий – у 2006 за умисне вбивство з корисливих мотивів засуджений до 15 років позбавлення волі, але звільнений умовно-достроково у 2017-му.

Суд призначив покарання – 2 роки і 4 місяці в’язниці. Обвинувачений з січня цього року утримується під вартою.

Залишити відповідь