На Франківщині п‘яний експоліціянт на смерть збив мотоциклістку, намагався втекти та «порішати»

Смертельна ДТП сталася 6 липня о 7:15 на дорозі Н-09, що на Яремчанщині. На місці аварії загинула 32-річна киянка Олена Денисенко.

Про це повідомляє Police Control Ukraine з посиланням на нардепа Василя Вірастюка та пресслужбу Нацполіції області.

Як встановили правоохоронці, 25-річний водій «Volkswagen Touareg» рухався в напрямку Микуличина, але на заокругленій ділянці дороги не впорався з керуванням і виїхав на смугу зустрічного руху. Внаслідок такого маневру автомобіль зіткнувся з мотоциклом «Bajaj Pulsar NS200», яким керувала 32-річна жителька Києва Олена Денисенко, яка від травм загинула на місці аварії.

Водій автомобіля, уродженець Києва, не травмувався, в автівці їхав сам. У керманича відібрали кров на перевірку стану сп’яніння. Результат підтвердив, що він перебував напідпитку – 1,19 проміле.

«За кермом позашляховика був уродженець Києва Антонюк Сергій Русланович, 1996 р.н. Чоловіка врятували подушки безпеки і він залишився цілим та неушкодженим. Дівчина ж керувала мотоциклом Bajaj Pulsar NS200 (для тих, хто не знає – не є швидкісним байком – трохи кращий від мопеда). І вижити в цій жахливій ДТП в Олени не було шансів»,– написав на своїй сторінці у Facebook нардеп Василь Вірастюк.

Він зазначив, що за словами свідків, чоловік пропонував винагороду, щоб допомогли втекти з місця події. Та про те, що через друзів-знайомих він дізнався, що 25-річний чоловік на кожному етапі встановлення деталей розслідування намагався «порішати».

В поліції повідомили, що за фактом аварії слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 ККУ. Водія затримали. Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини.

Водій «Volkswagen Touareg» Антонюк Сергій Расланович раніше працював старшим інспектор криміналістичного відділу СУ ГУНП в Житомирській області. У 2019 році він подав декларацію після звільнення. Також Сергій Антонюк є обвинуваченим у справі про торгівлю людьми. Справу слухають в Оболонському районному суді міста Києва.

Наразі також відомо, що він є сином начальника Відділу державного екологічного нагляду (контролю) ПЗФ, лісів і рослинного світу Державної екологічної інспекції Поліського округу Антонюка Руслана Сергійовича.

Залишити відповідь