На Донеччині затримали співробітника СБУ при спробі збуту канабісу

За попередньою інформацією, працівник одного з підрозділів СБУ, що дислокується в Донецькій області,  залучивши до своєї противоправної діяльності цивільну особу, неодноразово постачав  наркотичний засіб наркозалежним місцевим мешканцям.

У межах розпочатого кримінального провадження слідчі теруправління ДБР задокументували факти продажу речовини рослинного походження зеленого кольору. За висновком експертизи речовина, яку  продавав правоохоронець,  є – канабісом.

30 травня 2019 року при спробі збуту чергової партії наркотиків правоохоронця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Речові докази вилучено.

Наразі тривають слідчі дії в межах кримінального провадження за ч. 2 ст.307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання йому міри запобіжного заходу. У разі доведення провини співробітника СБУ йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Залишити відповідь