На Донеччині судитимуть поліціянта, який намагався підкупити внутрішню безпеку та слідчого ДБР

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

Про це інформує пресслужба регіональної прокуратури.

Як раніше повідомлялось, начальник одного із секторів Краматорського відділу поліції забрав у жінки мобільний телефон як неправомірну вигоду за непритягнення її сина до кримінальної відповідальності. Коли поліцейського викрили оперативники внутрішньої безпеки Нацполу, він вирішив «відкупитися» не тільки від них, а й від слідчого ДБР.

«Коли він дізнався, що його викрили на протиправній діяльності – через третіх осіб переказав працівникам внутрішньої безпеки НПУ, що задля «вирішення питання» готовий надати 5 000 доларів США»,–повідомляли раніше в ДВБ Нацполіції.

В ДБР вищезазначений працівник поліції продовжив шукати «шляхи домовленості» та запропонував слідчому 3 000 доларів США хабаря. На передачі коштів фігуранта затримали.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Залишити відповідь