На Донеччині поліціянт намагався підкупити внутрішню безпеку та слідчого ДБР

Начальник одного із секторів Краматорського відділу поліції забрав у жінки мобільний телефон як неправомірну вигоду за непритягнення її сина до кримінальної відповідальності. Коли поліцейського викрили оперативники внутрішньої безпеки Нацполу, він вирішив «відкупитися» не тільки від них, а й від слідчого ДБР.

Про це повідомляє пресслужба ДВБ Нацполіції.

Працівники Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції встановили причетність

Начальник одного із секторів поліції міста Краматорська відібрав у місцевої мешканки мобільний телефон вартістю 4 000 гривень, який вона придбала у кредит. Телефон забрав як неправомірну вигоду за те, щоби не притягували її сина до кримінальної відповідальності за крадіжку товару з продуктового магазину.

«Коли він дізнався, що його викрили на протиправній діяльності – через третіх осіб переказав працівникам внутрішньої безпеки НПУ, що задля «вирішення питання» готовий надати 5 000 доларів США»,–йдеться у повідомленні.

Про наміри поліцейського керівництво Донецького УДВБ НПУ повідомило ДБР. У відомстві розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ..

Зазначається, що і в ДБР вищезазначений працівник поліції продовжив шукати «шляхи домовленості» та запропонував слідчому 3 000 доларів США хабаря. На передачі коштів фігуранта затримали.

Наразі поліцейському вручено підозру. За надання неправомірної вигоди йому загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Залишити відповідь