На Донеччині поліцейський привласнив здану зброю,– ДБР

21 червня 2018 року поліцейський прийняв від мешканців Донецької області дві гладкоствольних рушниці, калібром 16 мм та 12 мм,  які вони добровільно здали у зв’язку із закінченням строку дії дозволів на право зберігання і носіння зброї та небажанням їх продовжувати.

Знаючи, що рушниці підлягають реалізації в дохід держави через торговельні організації, правоохоронець не оформив відповідні документи та не помістив зброю до металевої шафи у черговій частині відділення поліції. Натомість інспектор привласнив зброю та розпорядився нею на власний розсуд.

Намагаючись приховати злочин, поліцейський видав громадянам завідомо неправдиві офіційні документи – дублюючі корінці квитанцій, які начебто підтверджували прийняття зброї. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідчі ДБР повідомили про підозру старшому інспектору з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи сектору превенції Дружківського відділення поліції Головного управління Нацполіції в Донецькій області. Він підозрюється у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем та у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей і видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 та ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь